Jureren:  oefening ballet 1c

En nu gaan we de scores vergelijken met wat ik denk dat correct zou zijn als deze tricks verplichte tricks waren. We moeten niet dezelfde mening hebben, we kunnen soms sterk verschillen. Als de redenering achter je score maar steek houd.

540   Ik zou 6 geven (dus van 5 tot 7 zou ok zijn). Sommigen zouden zelfs zo laag als 4 gaan.

De rotatie is niet volledig en de OUT kan beter. Om deze trick te beoordelen zou je op het veld moeten staan, om te zien waar in het windvenster de trick uitgevoerd wordt.

Backspins  Hier zou ik 6 geven, maar het zou niet hoger dan 6 mogen zijn, zelfs als het zijwaarts afdrijven het enige is wat echt mis is. Deze trick is véél beter als ter plaatse in de lucht blijft hangen :-)

Slotmachine   5 geef ik! Eén jurylid dacht dat het geen Slotmachine was, dus gaf hij BAD. Er zijn wel redelijk wat fouten, maar het is wel degelijk een slotmachine, denk ik. 4 zou ook mogen.

Multilazy  opnieuw 5. De piloot moet teveel worstelen en bijsturen om de trick er uit te halen. 6 mag ook, maar niet meer.

Lewis   1 punt voor de poging. Als dit een eerste poging was zou de piloot zeker een tweede doen.

Multilazy   1 punt.

Backspins  1 punt.

Lewis  Ik zou niet hoger dan 8 geven, maar zoals we gezien hebben is 8 en hoger EXCELLENT.
Er is een kleine pauze in de trick en een kleine hobbel in de OUT.

Jacobs Ladder Hier zie je een goede basis Jacobs Ladder, met als enige fout het zijwaarts afdrijven. Hoeveel punten verliest de piloot hierdoor? Ik zou 7 geven, maar het had ook 6 kunnen zijn.

 

Dat is het voor deze oefening. Ik hoop dat je er wat van geleerd hebt, naast het feit dat smaken kunnen verschillen. Je kan in het begin ook veel leren door terug te spoelen en op de details te letten van de tricks. Je gaat zo snel de 'feeling' krijgen van het jureren, maar je kan nog altijd niet zonder ervaring op het veld of strand alsof het voor een echte wedstrijd is. Misschien kan je piloten vinden die hun ballet aan het oefenen zijn. Ze zullen graag een opinie horen van wat ze in elkaar aan het steken zijn!

Probeer wel geen demo's te beoordelen, die zijn van een ander kaliber omdat de tricks niet in een lijst hoeven te staan of perfect moeten zijn. De piloten kunnen in een demo vliegen wat ze aanvoelen op dat moment.  De band met de muziek zal in demo's ook beter zijn, hoop ik  ;-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

   
© Tricksparty